Ilmajoen musiikkijuhlat - Blogi

23.05.2018

Maistuva Musiikkijuhlamatka

Maistuva Musiikkijuhlamatka

Maukas ruoka kruunaa ooppera- tai konserttimatkan ja päivä sujuu parhaiten, kun ruokailun suunnittelee etukäteen jo ennen kuin nälkä yllättää. Musiikkijuhlavieraiden ei tarvitse katsoa oopperaa kurnivalla vatsalla tai lähteä nälkäisenä kotimatkalle, sillä Ilmajoelta löytyy monia houkuttelevia ruokapaikkoja. Etsitpä ruokailupaikkaa pienelle seurueelle tai isommalle ryhmälle, nämä yrittäjät palvelevat sinua ilolla!

Kartanotunnelmaa vastarannalla

Keskikartanon ravintola

Ooppera-areenalla monen katse kiinnittyy upeiden lavasteiden lisäksi vastarannalla komeilevaan kartanoon. Siellä siintää Ilmajoen Kestikartano, 1878 rakennetun ison Ala-Antilan tilan päärakennus. Rakennus on ehtinyt toimia vuosikymmeniä myös Pohjanmaan lakkitehtaana ennen kuin Jussi Aho avasi vaimonsa Maijan kassa rakennukseen Jussi Kestikartanon, joka toimi aina 1990-luvulle saakka. Kesäkuussa 2009 perusteellisesti remontoiduissa tiloissa aloitettiin ravintola- ja majoitustoiminta Ilmajoen Kestikartanon nimellä. 

Päivi ja Miika Nylund ovat toimineet Ilmajoen Kestikartanon yrittäjinä vuodesta 2012 lähtien. Heidän periaatteenaan on tarjoilla maukasta, mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotetuista ja kotimaisista raaka-aineista valmistettua ruokaa hyvän asiakaspalvelun kera. 

Kestikartano sijaitsee Ooppera-areenan välittömässä läheisyydessä, sillä kävelysiltaa pitkin vastarannalle voi astella hetkessä. Kestikartanolta löytyy myös tunnelmallisia huoneita, jotka tarjoavat kiehtovan vaihtoehdon hotellimajoitukselle. 

Oopperavieraita Kestikartano palvelee seuraavasti:

Oopperamenu noutopöydästä hintaan 27€/hlö

La 9.6. klo 15.30 – 18.00
La 16.6. klo 16.30 – 19.00
Su 17.6. klo 11.00 – 13.30 

Oopperamenun löydät sivuiltamme. 
Pöytävaraukset puhelimitse 0408407900 tai sähköpostilla kestikartano@gmail.com
Mikäli varaus unohtui tehdä ja nälkä yllättää, voi paikan päälle tulla silti rohkeasti 

Oopperalounas hintaan 17,90€/hlö

To 14.6 klo 10.30 – 14.00
Pe 15.6 klo 10.30 – 14.00

Oopperalounaalle Kestikartano ei ota vastaan pöytävarauksia. 
www.kestikartano.fi

Mannerheimin paremmat trahteerit Koskenkorvalla

Koskenkorvan trahteerin terassi

Koskenkorvan trahteeri on erikoosen hyvien tapahtumien pitopaikka viinatehtaan kupeessa. Trahteeriin ajat noin vartissa Ooppera-areenaltamme ja se osuu monen matkan varrelle, sillä siitä kurvaa valtatie kolmelle hetkessä.

Koskenkorvan Trahteeri tarjoaa Ilmajoen Musiikkijuhlien Mannerheim-opperan aikana kesätiloissaan Mannerheimin Paremmat Trahteerit. Tarjolla on mm. Koskenkorvan kännikaloja ja alkoholittomia kaloja, tuoretta salaattia, kasvista hellalta ja uunista, perunoota, Vorschmak-lihapullia, lepällä savustettua pohojalaasta possua, jälkiruokana kaffin ja teen kaverina kermaisaa raparperi-täytekaakkua. Lisäksi hintaan sisältyy Koskenkorva Museossa isännän esitys "Mannerheim ja Marskin ryyppy". Koko lystin hinta 30 €/hlö. Voit tulla yksin, kaksin tai isommalla porukalla.

Kattausajat ovat seuraavat:

Perjantaina 8.6. kello 16.30
Lauantaina 9.6. kello 11.00
Torstaina 14.6. kello 11.30 ja kello 17.00
Perjantaina 15.6. kello 11.30

Varmista paikkasi Mannerheimin herkkujen luota soittamalla vanhemmalle emännälle Päiville puh. 0400-719392 tai laittamalla sähköpostia info@trahteeri.com.

Trahteeri palvelee paitsi ruokailijoita myös historiannälkäisiä. Koskenkorva-museo on täynnä tietoa ja tarinoita alkoholin historiasta Suomessa, kansallisjuomamme valmistuksesta sekä muista mielenkiinoitsista aiheista. Vuonna 2018 uusittujen näyttelyiden teemoja ovat Viina Suomessa: tarinoita kotipolton ajasta kieltolain kautta nykypäivään, Koskenkorva ja tehdas: Koskenkorvan kylän, viinatehtaan ja sen kuuluisien tuotteiden koko kirjo, Könni – kellomestarit: Ilmajoen kuuluisat kellonrakentajat ja heidän hienoimmat taidonnäytteensä.

Trahteerin väki toivottaa sinut tervetulleeksi nautiskelemaan hyvästä ja erikoisesta tunnelmasta viinatehtaan juurelle!

https://trahteeri.fi/

Jussin Jokisaunat peltomeren keskellä

Jussin jokisaunat peltomeren keskellä

Monelle tulee Etelä-Pohjanmaasta mieleen ensimmäisenä tasaiset, silmän kantamattomiin jatkuvat lakeusmaisemat.  Jussin Jokisaunoilla tämän voi kokea autenttisimmillaan isäntä Juha Rinta-Röyskön tarinoiden kera. Jokirannassa komeilee entisajan kausiasumusta, Alajokisaunaa, mukaileva saunallinen tupakeittiö makuulavereineen. Kokoontumisia varten on oma hirsilato, jossa on pohjalaispöydät kuudellekymmenelle hengelle ja avotulisija. Pihapiiristä löytyy myös puulämmitteinen sauna.

Jussin Jokisaunoille tai Erkin Haussiin voit varata ruokailun ryhmällesi.

Lisätietoja saat itse isännältä, Juha Rinta-Röysköltä numerosta 040 512 0984 tai osoitteesta info@lakeudenluontopalvelut.fi.

www.lakeudenluontopalvelut.fi

Ruokailu laineilla

Moni oopperakävijä ihastuu Kyrönjoen vehreisiin rantamaisemiin. Ryhmien on mahdollista päästä ihastelemaan jokimaisemia laineilla lipuen varaamalla käyttöönsä Jaakko Ilkka jokilautan. Jokilauttaan mahtuu mukavasti vaikka koko bussiryhmä ja risteilyyn voi yhdistää ruokailun, kahvituksen tai ohjelmapalveluita. Aluksen väljistä sisätiloista on esteetön näkymä Kyrönjoen rantamaisemiin. Risteilyllä aluksen henkilökunta opastaa ja kertoo joesta ja sen merkityksestä alueen asukkaille, asutukselle ja kehitykselle, niin ennen kuin nykypäivänäkin.

Jokilautta kyyditsee tarvittaessa myös Jussin jokisaunoille.

Lisätietoja: http://lakeusristeilyt.fi/jaakko-ilkka-jokilautta/

Varaukset:
airot@lakeusristeilyt.fi
0500- 366 759

Krouvi palvelee keskustassa

Krouvin ravintola palvelee Ilmajoen keskustassa, kivenheiton päässä Ooppera-areenalta. Krouvi tarjoaa myös majoitusta.

Lounas arkisin klo 10.30 – 14.00 noutopöydästä. Ruokailua myös ryhmille tilauksesta. Iltaisin ja lounasajan ulkopuolella ruokailu listalta. 

Osoite: Kauppatie 11, 60800 Ilmajoki
Puh: 06 4246424
Sähköposti: ilmajoenkrouvi(at)netikka.fi
www.ilmajoenkrouvi.fi