Katsomo ja alue

Katsomo

Ilmajoen Musiikkijuhlien ooppera-areena sijaitsee eteläpohjalaisessa kylämaisemassa, idyllisen Kyrönjoen rannassa. Areenalla on katettu katsomo, jossa on tilaa 1369 katsojalle. Katsomossa on 10 pyörätuolipaikkaa. Katsomo on kolmeosainen ja 21-rivinen. Katsomon rivit nousevat noin 30 cm/rivi. Tuoleina ovat tukevat selkä- ja käsinojalliset muovituolit. Kulku katsomoon tapahtuu katsomon vasemmalta puolelta kulkevaa alatietä pitkin riveille 1-10 ja yläkautta riveille 11-21. Katsomon kattaa katos, joka suojaa yleisöä niin sateelta, tuulelta kuin auringonpaahteeltakin. Lisäkatsomo varsinaisen katsomon yläosassa on kokonaan katettu ja nouseva kaksirivinen erilliskatsomo vasemmalla ja oikealla puolella katsomoa. Lisäkatsomon paikoilla on erinomainen näkyvyys ja kuuluvuus.

Huom: B-katsomon paikoilla on runsaan sateen sattuessa kastumisen vaara, sillä katos nousee näiden istumapaikkojen kohdalla ylös ja sade voi kulkeutua tuulen mukana B-paikoille. Katsomon ensimmäisellä rivillä sekä oikean ja vasemman katsomon riveillä 21 sade sekä auringonpaahde ulottuu näille paikoille, joita katos ei suojaa.
Katsomoon voi viedä omia huopia, istuinalustoja ja sadesuojia (ei sateenvarjoja). Alueella vuokrataan huopia ja istuinalustoja pientä maksua vastaan. Vuokrauspiste löytyy museon vierestä. Ulkoilmakatsomossa kannattaa huomioida sääolosuhteet ja pukeutua riittävän lämpimästi. Aurinkoisellakin säällä katsomon katoksen alla voi olla viileää.
 

Katsomo värit: A-Katsomo punainen, B-katsomo vihreä

Oikea katsomoKeskikatsomovasen katsomo

Klikkaa kuvia avataksesi ne isompana.

Kahvila- ja ravintolapalvelut

Ooppera-alueella on väliajalla mahdollisuus ostaa kahvia, pientä syötävää ja virvokkeita kahvilapisteistä sekä A-oikeuksin varustelluista ravintolapisteistä. Katsomoalueella on kaksi kahvila- ja ravintolapistettä, kioski ja muita pienempiä myyntipisteitä. Katsomoalueen kahvila- ja ravintolapisteet eivät ole katettuja ja niissä on pystypöytiä sekä istumapöytiä.

Ennakkoon varatut väliaikakahvitukset järjestetään Kunnantuvalla, Maijan teltalla ja Ilkan teltalla sekä Lukion kahvilassa ooppera-alueen välittömässä läheisyydessä. Oopperan väliajalle voi varata etukäteen valmiiksi pöytiin katetun tarjoilun seurueelle tai ryhmälle. Paikkoja on rajoitetusti. Varaukset etukäteen toimistoltamme viimeistään 2 viikkoa ennen esitystä.

Ooppera-alue

Ooppera-alueella on pohjalaisia yrityksiä myymässä tuotteitaan. Ooppera-areenan välittömässä läheisyydessä sijaitsee Ilmajoen museo. Lisäksi alueella on Yli-Lauroselan talomuseo, jossa voi kahvitella museokahvila Edlassa. Alueella sijaitsevat myös Ilkanpatsas, Raivaajapatsas ja Könnin patsas. Ilmajoen Oppailla on oma neuvontapiste, josta voi tiedustella lisätietoja alueen historiaan liittyen. Henkilöautojen paikoitusalue sijaitsee ooppera-areenan välittömässä läheisyydessä urheilukentällä. Paikoitusalueen osoite navigointia varten on Ollilantie 2, 60800 Ilmajoki. Paikoitusmaksua peritään 4 €/auto. Paikoitusmaksun voi maksaa ainoastaan käteisellä. Paikoitusalueen tuotto menee ilmajokiselle yhdistystoiminnalle. Tarvittaessa autolla pääsee ooppera-areenan sisäänkäynnin lähelle. Liikenteenohjaajat ohjaavat liikennettä parkkialueella ja opastavat vieraita ooppera-alueella. Asuntoautojen ja -vaunujen paikoitustiedustelut ja varaukset etukäteen toimistoltamme. Ooppera-alueen läheisyydessä koulualueen pihassa sekä noin 2km:n päässä ooppera-alueelta on sähköllisiä asuntovaunupaikkoja. Lisätiedustelut toimistolta.

Saniteettitilat: Paikoitusalueen reunassa ennen katsomoalueen sisäänkäyntiporttia sijaitsee punainen saniteettivaunu. Vaunusta löytyvät erilliset vesikäymälät miehille ja naisille sekä inva-wc hissillä. Muut saniteettitilat löytyvät Kunnantuvalta, Kunnantuvan viereisestä huoltorakennuksesta Maijan teltan takana, lukiolta sekä Ilkan teltan takaa. Saniteettitiloihin viitoitus ooppera-alueella.

Ooppera-areenan lippujen ovimyyntipiste sijaitsee paikoitusalueen ja kojumyyntialueen vieressä. Lipuntarkastuspisteet sijaitsevat katsomon sisäänkäyntien yhteydessä. Ilmajoen Musiikkijuhlien toimisto sijaitsee osoitteessa Ollilantie 1, heti paikoitusalueelle käännyttäessä. Toimiston pihassa on paikoitusalue, joka on tarkoitettu lyhytaikaiseen paikoitukseen toimistolla asioinnin ajaksi.

 

aluekartta
 

ooppera-alueen kartta