Konsertit ja tapahtumat

Kolme baritonia

To 6.6.2019 klo 19Paikka: Ooppera-areena

Kolme baritonia

Lappeenrannan laulukilpailun voittajat
Waltteri Torikka
Aarne Pelkonen
Kristian Lindroos


Mukana Jukka Nykänen Orchestra.

"Lämmin baritoniääni saa sydämen lämpenemään ja värisemään. Se on sellainen sulamisefekti." - Aarne Pelkonen

Nämä kolme upeaäänistä huippubaritonia saavat kuulijoiden sydämet hyrisemään tyytyväisyyttään. He hurmaavat yleisön karismallaan ja monipuolisella osaamisellaan. Illan aikana kuullaan komeimpia baritoniaarioita, viihdeklassikoita ja elokuva- ja musikaalisävelmiä. Luvassa ainutkertainen ilta vain Musiikkijuhlilla!

Tule ja koe sulamisefekti!


Väliajallinen konsertti. Kesto noin 2 tuntia.

Liput A-katsomo 49 €   |   B-katsomo 44 €

Lipuista -3 € oopperalipun ostaneille. Lapset alle 14v. -50%.

 

Lue lisää konsertista ›

Varaa liputOsta liput verkosta

Elokuvamusiikin ilta

La 8.6.2019 klo 20Paikka: Ooppera-areena

Elokuvamusiikin ilta

Solisteina Diandra ja Pepe Willberg.
Musiikista vastaa Kuopion kaupunginorkesteri.
Konsertin johtaa Eero Lehtimäki.

Elokuvamusiikki vavahduttaa ja jättää lähtemättömän jäljen kuulijaan. Konsertissa sen voiman voi kokea aivan uudella tavalla, kun elokuvamusiikin ikonisimmat teemat pääsee kuulemaan livenä sinfoniaorkesterin kera.

Tämä konsertti tarjoaa portin ikimuistoisimpiin, legendaarisimpiin ja koskettavimpiin elokuvahetkiin. Konsertissa kuullaan mm. John Williamsin musiikin komeimmat teemat E.T.:stä ja Tähtien sota -elokuvista, heittäydytään seikkailutunnelmiin Taru Sormusten Herrasta ja Pirates of the Caribbean elokuvien sävelien tahtiin ja kuullaan Diandran ja Pepen tulkintoina Bond-elokuvien voimaballadit Skyfall ja Live and let die. Tarjolla on myös rakastettuja Disney-sävelmiä, eikä kotimaisia elokuvasäveliäkään, kuten Sinua, sinua rakastan, unohdeta. Luvassa siis täyslaidallinen suuria tunnekuohuja – mitä muuta täydelliseltä konsertti-illalta voi toivoa? Kokonaisuutta pitelee käsissään maamme lupaavimpiin nuoriin kapellimestareihin lukeutuva Eero Lehtimäki, ja esiintyjäkombo on elokuvamusiikin vaatimalla tavalla taidokas ja monipuolinen:

"Diandra on nuori tähti, Pepe kevyen musiikin grand old man ja Kuopion kaupunginorkesteri loistava klassinen sinfoniaorkesteri."

- Eero Lehtimäki

Väliajallinen konsertti. Kesto noin 2,5h.

Liput: A-katsomo 44 €   |   B-katsomo 39 €

Lipuista -3 € oopperalipun ostaneille. Lapset alle 14v. -50%.

 

Lue lisää konsertista ›

Varaa liputOsta liput verkosta

Lauri Tähkä

To 13.6.2019 klo 20Paikka: Ooppera-areena

Lauri Tähkä

Väliajallinen konsertti. Kesto noin 2h.

Liput A-katsomo 44 €   |   B-katsomo 39 €

Lipuista -3 € oopperalipun ostaneille. Lapset alle 14v. -50%.

Varaa liputOsta liput verkosta

Perttu Kivilaakso: Apocalypse-oratorio

Pe 14.6.2019 klo 21Paikka: Ooppera-areena

Perttu Kivilaakso: Apocalypse-oratorio

Perttu Kivilaakso: Apocalypse-oratorion kantaesitys Ilmajoen Musiikkijuhlilla

In English below

Luvassa ilmestyksenomainen ilta Apocalyptican sellistin kanssa.
Kivilaakson säveltämä Apocalypse-oratorio on konsertin dramaattinen ja massiivinen pääteos. Ilmestyskirja sekä Danten Jumalainen näytelmä ovat antaneet kehykset tarinalle, joka kertoo Naisen (sopraano Mari Palo) ja Miehen (tenori Markus Nykänen) matkasta metaforisen ja konkreettisen maailmanlopun myllerryksessä. Soolosello (Kivilaakso) ja sooloviulu (Linda Lampenius) johdattelevat sanattoman sielunäänen tavoin Naista ja Miestä heidän matkallaan.
Ihmiskunnan tila, universumi, maailmanloppu, uudet alut, syntymä, rakkaus, sota ja kuolema, ovat teemoja, joiden voi kuulla soivan oratoriossa.

Orkesterina toimii Vantaan viihdeorkesteri Ensemble ja Apocalyptican rumpali Mikko Sirén. Teos vie kuulijan äärimmäisen kauneuden äärelle kokeellisen klassisen musiikin keinoin. Ajoittain musiikillinen ilmaisu lähentelee italialaista oopperaa, toisinaan tunnelman valtaavat elektroniset konesoundit ja särötetyt heviriffit.

Konsertin aluksi Kivilaakso esittelee omaa sielunmaisemaansa ja musiikillista identiteettiään soittamalla musiikkia, jota hän on elämässään rakastanut. Tuolloin kuullaan mm. Verdiä, Bachia ja muuta klassista – rockia ja Metallicaa unohtamatta.


Väliajallinen konsertti. Kesto noin 2,5 h.

S-etukortilla -4 euroa normaalihintaisista lipuista, päällekkäisiä alennuksia ei myönnetä. Osto ei kerrytä S-bonusta. S-etuhintaiset liput suoraan toimistolta: toimisto@musiikkijuhlat.fi tai lipunvarauslomakkeella. 

 

S-etukortilla edullisemmin
Perttu Kivilaakso: Apocalypse-oratorio premiere at Ilmajoen Musiikkijuhlat

A phenomenon night with The Apocalyptica cellist.
Kivilaakso’s composed Apocalypse-oratorio is the concerts dramatic and massive magnum opus. The Revelation and Dante’s Divine Comedy have given the backbone to this story that retells about a Man (tenor Markus Nykänen) and Woman’s (Soprano Mari Palo) metaphorical and concrete trip of an end of the world rampage. The cello soloist (Perttu Kivilaakso) and the violin soloist (Linda Lampenius) lead the Man and Woman on their speachless trip.

Mankinds state, the universe, the apocalypse, new beginnings, birth, love, war and death are the themes, that play in The Apocalypse-oratorio. The Vantaa Viihdeorkesteri Ensemble will serve as the orchestra, reinforced by Apocalyptica’s drummer, Mikko Sirén.

This piece will take the listener to a special kind of beautiful through experimental classical music. At times the musical expression will near Italian Opera, but at the same time heavy metal riffs will encapture the atmosphere.

At the beginning of the concert, Perttu wants to express his own psyche, his musical identity and above all, music that he has fallen in love with. During the cross-section, we will hear many genres deputies. We will definitely hear Verdi, Bach and other classical genres. And of course heavy metal, we can’t forget Metallica!

Concert with an intermission, duration 2h 30min.

Tickets: A-stand 44e / B-stand 39e

-3e off concert tickets when you buy an opera ticket. Children under 14 years -50%
"Osta liput verkosta" - link to out online store.
 

Varaa liputOsta liput verkosta

Tangon paloa

La 15.6.2019 klo 20Paikka: Ooppera-areena

Tangon paloa

Tangon paloa Ooppera-areenalla!
Lavalle nousevat Seinäjoen Tangomarkkinoiden tuoreet semifinalistit ja Taisto Lunkan Tango-orkesteri. Tangosemifinalistien konsertin juontaa Aki Samuli.

Väliajan jälkeen lavalle nousee Tango-orkesteri Unto. Suomalaisen tangon unelmajoukkueeksi tituleerattu Unto esittää kansanmusiikkimaisella lähestymistavalla rakastetuimpia tangoja sekä uusia sävellyksiään. Huippumuusikoista koostuvalta orkesterilta on luvassa vahva ja vivahteikas kokonaisuus, jonka ytimessä ovat suomalaisen tangon runollisuus, kaipaus ja intohimo.

Väliajallinen konsertti, kesto noin 2,5h.

Liput A-katsomo 32 €   |   B-katsomo 27 €

Lipuista -3 € oopperalipun ostaneille. Lapset alle 14v. -50%.

Varaa liputOsta liput verkosta

Juhlajumalanpalvelus

Su 9.6.2019 klo 10Paikka: Ooppera-areena

Juhlajumalanpalvelus

Koskettava Juhlajumalanpalvelus ooppera-areenalla luonnon helmassa.
Liturgina Esa Ruuttunen, avustavana pappina kirkkoherra Jani Latva-Nikkola, saarna arkkipiispa emeritus Jukka Paarma. Musiikissa Mannerheim-oopperan solisteja. Veisuuta tukee Karhunmäen seudun sekakuoro.
Yhteistyössä Ilmajoen Musiikkijuhlat, Ilmajoen seurakunta ja Herättäjä-Yhdistys.

VAPAA PÄÄSY

Varaa liputOsta liput verkosta

Lapsiperheiden ilta

Ke 12.6. klo 16.30-19.30 Paikka: Ooppera-alue

Lapsiperheiden ilta

ILMAISTAPAHTUMA
Alueella monipuolista toimintaa, mm. toiminnallinen satupolku, pomppulinna ja erilaisia toimintapisteitä koko perheelle

Klo 18.30 Prinsessa Ryysynen -musiikkinäytelmä ooppera-areenalla (vapaa pääsy)
Prinsessa Ryysynen on riemukkaan raikas musiikillinen prinsessatarina, se tuulettaa perinteisiä satuja kyseenalaistamalla prinsessan roolia sopeutuvaisena tyttärenä. Prinsessa Ryysynen on juuri sen kuuluisan kuorsaavan tytön, Prinsessa Ruususen,pikkusisko. Prinsessa Ryysysen vanhemmilla on omat odotuksensa Ruususen pikkusiskosta mutta tyttö ei taivukaan sopivaan prinsessa-muottiin. Isä haluaa tyttärestä professorin ennenkuin tyttö on edes koulussa, mutta koulunkäynti ei suju vilkkaalta tytöltä, sillä Prinsessan jalat eivät millään pysy paikoillaan. Kaikilla on kiire kasvattaa hienoa prinsessaa mutta kukaan ei huomaa kuunnella Ryysystä itseään.

Esityksen kesto n. 40 min.
Käsikirjoitus ja sävellys: Esko-Pekka Tiitinen
Ohjaus: Tanja Hautakangas
Äänisuunnittelu ja musiikki: Luis Herrero
Liikesuunnittelu ja koreografiat: Kimmo Alakunnas
Näyttelijät: Satu Halonen, Tanja Hautakangas, Luis Herrero
Tuotanto: TosiTeatteri

VAPAA PÄÄSY
 

Tapahtumaa sponsoroi LähiTapiola Etelä-Pohjanmaa

Yhteistyössä: Ilmajoen kunta Nuorisotoimi, Namitupa, LC Viljat Ilmajoki, Louhimo

Varaa liputOsta liput verkosta

Elonkerjuu

Ke 12.6. klo 20.00 Paikka: Ooppera-areena

Elonkerjuu

ILMAISKONSERTTI
Lukuisia Emma palkintoja voittanut sekä kansan syvät rivit valloittanut Elonkerjuu on tehnyt paluun keikkalavoille. Uusi solisti Osku Ketola sopii yhtyeeseen loistavasti. 2018 on julkaistu kappaleet "Saanhan mä tulla viereesi" sekä "Mä oon oikees". Uusi levy tulossa tänä vuonna.

VAPAA PÄÄSY

Varaa liputOsta liput verkosta

Haavekuvia – Aarne Pelkonen

Tulossa 2020

Haavekuvia – Aarne Pelkonen

HAAVEKUVIA - Suomen kauneimmat laulut

La 6.6.2020 klo 20
Paikka: Ooppera-areenalla
Liput A-katsomo 35 €, B-katsomo 30 €
Lipuista -3 € oopperalipun ostaneille.

Haavekuvia vie kauneimpien suomalaisten laulujen ja tekstien keskelle. Illan aikana­ kuullaan uusin sovituksin rakastettuja klassikoita, kuten Maailma on kaunis ja Nocturne, sekä uusia sävellyksiä Eino Leinon ja muiden mestareiden teksteihin. Soitinyhtye koostuu Suomen jazzin ja klassisen kärkinimistä, joita kuullaan harvoin yhdessä. Haavekuvia kuljettaa sinut kevätyön kuutamosta keskelle kesäyötä.

Baritoni Aarne Pelkonen
Yhtyeessä Iiro Rantala, Marzi Nyman, Jukka Perko ja Eriikka Maalismaa

Varaa liputOsta liput verkosta