Jouni Rissanen

Kuoronjohtaja

Jouni Rissanen (s. 1984) on valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi vuonna 2011 pääaineena musiikkikasvatus. Musiikinopettajakoulutuksen rinnalla hän opiskeli kuoron- ja yhtyeenjohtoa Jani Sivénin ohjauksessa Metropolia Ammattikorkeakoulussa, josta hän valmistui musiikkipedagogiksi (AMK) vuonna 2012. Rissanen on suorittanut myös kuoronjohdon solistiset erikoistumisopinnot vuonna 2015 Tampereen Ammattikorkeakoulussa sekä opiskellut orkesterinjohtoa Atso Almilan mestarikursseilla.

Rissanen on työskennellyt Poikakuoro Pirkanpoikien päätoimisena taiteellisena johtajana vuodesta 2011 lähtien, tehden yhteistyötä mm. Tampereen akateemisen sinfoniaorkesterin ja Tampere Filharmonian kanssa. Hän toimii myös kuoronjohdon tuntiopettajana Tampereen Ammattikorkeakoulussa.

Kaudella 2017-2018 Jouni Rissanen työskentelee kolmen kotimaisen oopperaproduktion parissa: lapsikuoron valmentajana Tampereen Oopperassa (Kortekangas: Veljeni vartija), kuoronjohtajana Ilmajoen Musiikkijuhlilla (Kantelinen: Mannerheim) sekä kapellimestarina Seppo Pohjolan “Sillanpää” -oopperassa Hämeenkyrössä.