Essi Luttinen

Mezzosopraano

Essi Luttinen on opiskellut vuodesta 1998 lähtien Sibelius-Akatemiassa Marjut Hannulan johdolla suorittaen musiikin maisterin tutkinnon vuonna 2005. Vuosina 2002–2004 hän täydensi opintojaan Lontoon Royal College of Music’ssa sekä kuului lukuvuoden 2003–2004 Benjamin Britten International Opera Schoolin solistikuntaan.

Essi Luttinen on kysytty konserttiesiintyjä ja hänen laajaan ohjelmistoonsa kuuluu myös paljon oratorio- ja vanhaa musiikkia. Hän on esiintynyt lukuisten kotimaisten orkestereiden solistina, sekä konsertoinut useiden kotimaisten festivaalien lisäksi mm. Belgiassa, Saksassa, Japanissa ja Britanniassa.

Oopperarooleissa Essi Luttinen on vieraillut Suomen Kansallisoopperan ja Savonlinnan Oopperajuhlien lisäksi mm. London Händel Festival’ssa, sekä Jyväskylän, Turun, Tampereen ja Oulun alueoopperoissa. Hänen oopperaohjelmistoonsa kuuluvat keskeisten Mozart-roolien lisäksi mm. Rosina (Sevillan parturi), Markiisitar Melibea (Il Viaggio a Reims), Olga (Jevgeni Onegin) sekä useita kotimaisten oopperoiden kantaesityksiä.

Essi Luttinen on voittanut ensimmäisen palkinnon Taidekeskus Salmelan Merikanto -laulukilpailuissa vuonna 2005 ja vuoden 2006 Lappeenrannan Laulukilpailuissa hän sijoittui toiseksi. Hänelle on myös myönnetty Karita Mattila -palkinto vuonna 2005.