Mia Heikkinen

Sopraano

Mia Heikkinen valmistui Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi erinomaisin arvosanoin pääaineenaan oopperalaulu. Hän on lisäksi valmistunut musiikkipedagogiksi Turun AMK:n musiikkiakatemiasta. Hän on Kangasniemen laulukilpailun 2007 voittaja, ja sijoittui vuonna 2008 toiseksi Lappeenrannan laulukilpailun naisten sarjassa. Samana vuonna hänet palkittiin myös Blonden roolilla Mozartin oopperassa Die Entführung aus dem Serail kansainvälisessä Kammeroper Schloss Rheinsbergin laulukilpailussa.

Heikkinen on vieraillut Suomen Kansallisoopperan lisäksi mm. Tampereen ja Vaasan oopperassa, Aleksanterin teatterissa ja Linnateatterissa, Turun ja Seinäjoen kaupunginteatterissa, Ooppera Skaalassa ja Noa-oopperafestivaaleilla Vilnassa. Sibelius-Akatemian myöntämän ensikonsertin hän antoi keväällä 2011.

Heikkinen konsertoi ja laulaa säännöllisesti kuorojen ja orkestereiden solistina ja on kantaesittänyt teoksia ympäri Eurooppaa. Hän on myös kysytty sopraanosolisti nuorten suomalaisten nykysäveltäjien teoksissa