Petri Bäckström

Tenori

Petri Bäckström tunnetaan itsensä täysillä peliin panevana monipuolisena näyttämötaiteilijana. Sibelius-Akatemian laulumusiikin osastolla opiskellut tenori debytoi Suomen Kansallisoopperassa vuonna 2001 ja Savonlinnan Oopperajuhlilla 2003. Kansallisoopperan lisäksi Bäckström vierailee säännöllisesti kaikilla merkittävillä oopperanäyttämöillä Suomessa.

Kilpailumenestystä Bäckström on kerännyt sekä laulajana että tanssijana. Hän on Timo Mustakallio -laulukilpailun (2000) ja Lappeenrannan laulukilpailujen (2002) finalisti, sekä kilpatanssin Suomen mestaruuskisojen hopeamitalisti (1994).

Oopperanäyttämöiden ja konserttilavojen lisäksi Petri Bäckström on työskennellyt teattereissa ja vapaan kentän kokeellisissa produktioissa, päärooleista pieniin sivurooleihin. Hänen monipuolinen repertoaarinsa yltää keskeisistä klassikkoteoksista tuoreimpiin nykymusiikkiteoksiin.

Petri Bäckström toimi Ooppera Skaalan taiteellisena johtajana vuosina 2010-2013 ja jatkaa nyt vuonna 2014 veljensä Jounin kanssa perustamansa Fabulous Bäckström Brothers -ryhmän toisena taiteellisena johtajana.