Tuomas Parkkinen

Dramatisointi, lisälyriikka ja ohjaus

Ohjaaja, näytelmäkirjailija Tuomas Parkkinen työskentelee monipuolisesti eri tyylilajien parissa draamasta musikaaliin ja satiirista oopperaan. Hänen omaleimainen esityskielensä sekoittaa mahtipontista, visuaalista teatteria railakkaaseen henkilöohjaukseen.

Parkkisen viimeisimmät työt ovat olleet suuria yleisö- ja arvostelumenestyksiä: Taipaleenjoki (Ilmajoen Musiikkijuhlat 2010-2012), Kesäyön hymyilyä - A Little Night Music (Turun kaupunginteatteri 2011), Taikahuilu (Tampereen ooppera 2011), Next to Normal (Tampereen työväenteatteri 2012), Jekyll & Hyde (Turun kaupunginteatteri 2013), Don Pasquale (Suomen Kansallisooppera 2013) ja Figaron häät (Tampereen ooppera 2014).

Tuomas Parkkisen panos Suomen satavuotisjuhliin on ainutlaatuinen. Hän ohjaa vuoden sisällä kolme kotimaista oopperaa: Madetojan Pohjalaisten kiitetty ja kiistelty tulkinta sai ensi-iltansa helmikuussa Tampereen oopperassa. Kantelisen Mannerheim kantaesitetään Ilmajoen Musiikkijuhlilla kesäkuussa ja Kortekankaan sisällissotaooppera Veljeni vartija Tampereella helmikuussa 2018. Veljeni vartija -oopperaan Parkkinen on laatinut myös libreton. Myös Turun kaupunginteatterissa keväällä esitetty Tom of Finland -musikaali on Parkkisen kirjoittama ja sanoittama.