Ilmajoen Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja vaihtuu

Ilmajoen Musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja vaihtuu. Hallitusta vuodesta 1990 luotsannut Timo Kosonen jättää tehtävän ja uutena puheenjohtajana aloittaa Riitta Pihlajamäki. Ilmajokelaislähtöinen Pihlajamäki on toiminut pitkään erilaisissa journalistisissa johtotehtävissä Ylessä. Hän on ollut aiemmin mukana Musiikkijuhlien toiminnassa neuvottelukunnan jäsenenä.

-Timon kokeneisiin saappaisiin on hyvä astua. Ilmajoen Musiikkijuhlat on ajat sitten lunastanut paikkansa yhtenä suomalaisen kulttuurikesän kohokohdista. Timon ja kaikkien muiden juhliin panostavien ilmajokisten kökkähenki ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat itselleni tärkeitä arvoja, sanoo Pihlajamäki.

Timo Kosonen jättää Musiikkijuhlien hallintotehtävät, mutta lupaa sparrata seuraajansa tarpeen tullen. -Tulin ilmajoelle v 1975 ja siitä asti olen toiminut tavalla tai toisella musiikkijuhlissa mukana. Haikein mielin sitä tietysti luopuu tästä rakkaasta "lapsestaan", kertoo Kosonen.

Musiikkijuhlat valmistautuu kesään 2022 oopperalla Hiljaiset perivät maan. Lapuan liikkeestä kumpuava Jukka Linkolan ja Tuomas Parkkisen kanta-esitys on koronan takia siirtynyt jo kaksi kesää.